Jika ada satu perkara yang banyak orang benci, ia mempunyai lengan yang lusuh. Ada kemungkinan bahawa ini adalah sesuatu yang anda tidak suka begitu juga. Walaupun sesetengah orang menurunkan berat badan di bahagian tubuh yang berlainan kerana diet yang berbeza yang mereka lakukan, mungkin tangan mereka tidak akan kehilangan berat badan yang telah diperolehnya. Lengan adalah salah satu kawasan tubuh di mana lemak sepertinya tetap untuk jangka masa yang lebih lama daripada seluruh tubuh yang menjadikannya lebih sukar bagi orang kehilangan lemak lengan dengan betul.

kehilangan lengan lemak

Punca Mendapat lemak pada Arms

Terdapat sebab-sebab yang berbeza mengapa lemak terkumpul di tangan. Berikut adalah beberapa sebab yang mungkin menyebabkan lengan anda menjadi lebih lasak daripada seluruh badan anda:

 • Kalori yang berlebihan
 • Melakukan senaman terhad
 • pemakanan yang tidak sihat

Orang harus ingat bahawa orang boleh mendapatkan kalori yang berlebihan apabila mereka makan lebih banyak daripada jumlah yang diperlukan bergantung kepada badan, jantina dan berat badan mereka. Sesetengah orang juga cenderung untuk berfikir bahawa mereka hanya perlu bersenam untuk membantu menyingkirkan lemak lengan tetapi latihan yang dilakukan adalah nada otot dan tidak menghilangkan lemak. Cuba untuk melakukan angkat berat dengan lengan lentur tidak akan mengurangkan saiz lengan. Pada hari ini dan umur, diet yang tidak sihat adalah lebih biasa daripada diet yang sihat.

10 Cara untuk Kurangkan Arm Fat di Rumah

Mengetahui dan mengikuti langkah-langkah yang berbeza untuk kehilangan lemak lengan pada keselesaan rumah anda sendiri mungkin hanya berfikir bahawa anda perlu mempunyai lengan yang anda selalu inginkan. Berikut adalah perkara yang berbeza yang perlu anda lakukan:

1.Rethink Diet anda

Diet buasir

Jika anda berfikir bahawa anda sedang makan terlalu banyak makanan segera dan anda tidak meletakkan buah-buahan dan sayur-sayuran yang mencukupi pada diet anda, anda mungkin ingin memikirkan semula diet dan penyelidikan anda mengenai rancangan makan yang paling sesuai dengan gaya hidup anda.

 • Mencari makanan yang mempunyai kurang daripada jumlah kalori yang anda ambil dalam setiap hari.
 • Cuba untuk mencari makanan yang mempunyai semua keperluan anda yang anda perlukan setiap hari untuk kekal sihat dan patut.
 • Termasuk banyak buah-buahan, sayur-sayuran berdaun terutama sayur-sayuran pada diet anda.

2.Reduce Pengambilan Kalori

Apa yang orang ramai tidak menyedari adalah tidak kira betapa sihat produk makanan yang dimakan oleh orang-orang mungkin kelihatan, masih sangat penting bahawa orang akan mengambil makanan yang cukup. Adalah disyorkan bahawa orang akan mengurangkan 500 kalori dari jumlah kalori yang biasanya mereka makan sepanjang hari.

 • Mempunyai kalori kaunter permohonan dipasang pada telefon anda di mana anda boleh meletakkan dalam semua produk makanan yang telah anda ambil sepanjang hari.Ini akan memberikan anda idea apabila anda sudah keterlaluan atau tidak.
 • Kecapi produk makanan yang kaya dengan serat untuk membuat anda berasa kenyang sepanjang hari.
 • Terus mengurangkan jumlah kalori yang digunakan untuk menurunkan berat badan secara berkesan di sekitar lengan.

3.Eat Makanan kecil

Makan Makanan Kecil

Terdapat banyak orang yang tidak mendapat kenapa orang harus mengambil makanan yang lebih kecil sepanjang hari. Terutama, sebab ini adalah kerana tubuh dapat mengenali pengambilan makanan dengan lebih baik dengan cara ini dan dapat membakar kalori lebih cepat daripada makan makanan sepanjang hari.

 • Daripada makan makan besar tiga kali sehari (mis sarapan, makan tengah hari dan makan malam), mengambil lima hidangan kecil sehari.
 • Memastikan bahawa makanan adalah terdiri daripada perkara-perkara yang berbeza yang diperlukan oleh badan sepanjang hari.

4.Constantly Hydrate

Terdapat beberapa orang yang masih tidak dapat memahami hakikat bahawa mengambil dalam banyak air setiap hari diperlukan untuk menjadi lebih sihat.Malah, terdapat beberapa orang yang tidak minum segelas air.Sebaliknya, mereka akan merasa seperti lain-lain bentuk cecair.Sambil menikmati lain-lain bentuk cecair boleh membantu menjaga tubuh yang berkembang maju, air masih mempunyai kesan yang terbaik pada badan.

Apabila anda bangun, pastikan anda minum segelas air suam. Ini akan membantu sistem pencernaan anda menjadi siap.

 • Jangan minum terlalu banyak air apabila makan kerana ini boleh mencairkan nutrien yang anda ambil.
 • Minum kira-kira 8 - 10 gelas air sepanjang hari untuk memastikan metabolisme dan selera anda di dalam pemeriksaan.

5.Eat Sarapan enak

Pernahkah anda mendengar tentang mengatakan bahawa apabila makan sarapan pagi, anda perlu makan seperti seorang raja? Sebenarnya ada kebenaran dalam hal ini kerana anda sepatutnya makan sarapan pagi untuk melompat memulakan badan anda sepanjang hari. Ingatlah untuk mengelakkan bijirin yang tinggi dalam gula atau produk makanan dengan kalori kosong.

 • Makan makanan yang tinggi protein.
 • Cari karbohidrat serat yang tinggi dan termasuk yang dalam diet anda.

6.Drink Green Tea

Green Tea

Apa yang orang ramai tidak menyedari ialah teh hijau sebenarnya boleh membantu tubuh. Teh hijau dapat membantu melancarkan metabolisme orang dan dapat membantu menurunkan berat badan secara berkesan dan alami.

 • Bukannya minum kopi dengan sarapan pagi anda, anda mungkin ingin mencuba minum teh hijau sebaliknya.Ini masih akan membuat orang berjaga kerana kandungannya dan pada masa yang sama, ia juga boleh membantu untuk badan.
 • Adakah ini setiap hari untuk hasil yang terbaik.

7.Di Aktiviti Fizikal

Ada kemungkinan apabila anda berada di rumah, anda hanya ingin berehat dan melupakan semua perkara yang perlu anda lakukan tetapi sebenarnya, setiap hari, anda perlu melakukan beberapa aktiviti fizikal yang berlangsung dari setengah jam hingga satu jam penuh untuk membantu anda mengurangkan berat badan pada tangan anda dan seluruh tubuh anda dengan berkesan.

 • Cuba berjoging di sekitar kawasan anda.
 • Gunakan tali melompat dan cuba melakukannya beberapa kali sehari.
 • Lakukan beberapa langkah pantas di sekitar kawasan anda. Aktiviti fizikal yang anda lakukan akan membantu melancarkan metabolisme anda dengan baik.

8.Push Ups

Push Ups

Ini adalah latihan yang boleh menjadi sukar bagi kebanyakan orang tetapi ia boleh melakukan keajaiban untuk lengan orang. Ingat bahawa terdapat pelbagai jenis pushups yang boleh dilakukan. Biasanya, anda boleh bermula dengan pushup pemula dan mengangkatnya seiring berjalannya waktu.

 • Lakukan beberapa lutut lutut biasanya anda boleh melakukan 3 set 12 apabila anda memulakan dan perlahan-lahan meningkat apabila masa berlalu.
 • Lakukan lebih banyak pushups ketika masa berlanjutan.

9.Do Planking

Terdapat satu masa ketika planking menjadi sensasi semalaman dengan orang-orang yang melakukannya di tempat-tempat yang paling pelik tetapi apabila planking telah mengakibatkan kematian di beberapa kawasan, ia masih cara yang berkesan untuk kehilangan lemak yang terdapat di dalam lengan. Hanya ingat untuk melakukannya di tempat yang selamat untuk memastikan.

 • Pastikan anda mempunyai kawasan di sekeliling rumah anda di mana anda boleh melakukan plank dengan berkesan.
 • Cuba untuk melakukan planking untuk sekurang-kurangnya satu minit pertama kemudian meningkatkan sebagai anda mendapatkan memahamkan ia.

10.Yoga

Yoga

Bagi sesetengah orang, mereka menganggap bahawa yoga adalah sesuatu yang boleh dilakukan untuk bersantai tetapi sebenarnya yoga adalah sesuatu yang boleh dilakukan untuk mengurangkan berat badan juga. Ingatlah untuk mencuba pose mudah dalam yoga terlebih dahulu sebelum cuba melakukan yang lebih keras.

 • Cuba berlatih yoga dengan selesa di rumah anda sendiri.
 • Meningkatkan jumlah masa yang anda habiskan untuk melakukan yoga seiring berjalannya waktu.

Ini hanya beberapa perkara yang boleh dilakukan untuk kehilangan lemak lengan dengan segera. Berikutan perkara yang disebutkan di atas akan sangat membantu.