Adakah anda ingin mengetahui bagaimana untuk menghilangkan lemak leher dengan cepat? Terdapat banyak orang yang ingin memastikan bahawa mereka akan menghilangkan lemak leher mereka kerana kelihatan agak pelik. Sesetengah orang juga mendapati leher lemak mereka memalukan tetapi walaupun mereka telah cuba cara yang berbeza untuk menghilangkan lemak leher, mereka akhirnya mempunyai leher yang mereka tidak terlalu bangga.

Anda perlu tahu sekarang bahawa cara terbaik untuk menghilangkan lemak leher adalah memastikan anda tidak berlebihan berat badan. Apabila anda kehilangan berat badan berlebihan, anda boleh melakukan perkara lain yang dapat membantu anda menyingkirkan lemak leher anda untuk jangka masa yang lama. Ingat walaupun bahawa menghilangkan lemak leher bukan sesuatu yang anda boleh mencapai semalaman. Anda perlu bekerja keras supaya anda dapat mendapatkan leher yang boleh dibanggakan.

Mungkin ada saat-saat apabila anda tergoda untuk menjalani beberapa rawatan untuk menghilangkan lemak leher tetapi kerana ini boleh menjadi sangat mahal, cuba beberapa ubat rumah dapat bermanfaat bagi anda. Ingin tahu apa ubat rumah yang boleh anda cuba? Berikut adalah beberapa yang anda boleh periksa:

menghilangkan lemak leher

10 Cara Mudah untuk Menghilangkan Leher Fat Fast

 1. Latihan Cardio

Anda perlu ingat bahawa kardio senaman boleh membantu membakar lemak   bahawa anda mungkin mempunyai seluruh badan anda dan tentu saja; ini melibatkan leher anda juga. Anda boleh menyingkirkan lemak yang ada di dalam badan anda secara keseluruhan. Anda boleh menggunakan beberapa mesin untuk menjadikannya bermanfaat untuk anda atau anda juga boleh memilih melakukan latihan kardio anda sendiri.

 • Mencari manual senaman kardio yang anda boleh memuat turun talian.
 • Lakukan latihan kardio apabila anda boleh.
 • Memastikan bahawa anda akan mengubahnya ke atas bergantung kepada apa yang anda mahu memberi tumpuan kepada.
 1. Leher tilts

Apabila datang ke pelbagai latihan leher yang ada, anda tahu bahawa penggunaan leher tayar boleh sangat berkesan untuk anda. Ini akan membantu otot leher anda menjadi lebih tegap dan ini dapat membantu menghilangkan lemak berlebihan yang mungkin anda ada di kawasan leher anda.

 • Gerakkan leher anda dari sisi ke tepi.
 • Bergerak leher anda ke bawah dan ke atas.
 • Anda mungkin perlu untuk bergerak hadapan leher dan belakang juga.
 1. Buah-buahan dan Sayur-sayuran

Buah-buahan dan Sayur-sayuran

Anda perlu ingat bahawa menambah buah-buahan dan sayur-sayuran untuk diet anda boleh menjadi sangat berkesan bukan sahaja dalam pemangkasan badan anda tetapi dalam menyingkirkan lemak yang mungkin terperangkap di kawasan leher anda.Anda tahu bahawa pengambilan kalori anda akan dikurangkan dengan ketara hanya kerana menambah buah-buahan dan sayur-sayuran.

 • Memastikan bahawa anda akan menambah sayur-sayuran untuk makanan anda.Anda boleh memilih untuk berkhidmat kepada mereka kukus atau panggang.
 • Makan buah-buahan bukan gula-gula lain jika anda mempunyai gigi manis. Ini akan membantu memuaskan keinginan anda mengurangkan kelebihan kalori.
 • Ingat untuk mengintegrasikan ini ke dalam gaya hidup anda.
 1. Bijian Seluruh

Pernahkah anda suka makan apa-apa yang kaya dengan karbohidrat? Anda harus ingat bahawa ada karbohidrat yang sihat. Pastikan bahawa anda akan makan karbohidrat yang betul dengan beralih ke bijirin penuh. Biji utuh mengandungi serat serta nutrien yang diperlukan oleh tubuh anda untuk membantu anda menurunkan berat badan secara keseluruhan.

 • Apabila makan nasi atau pasta, memilih untuk beras perang atau seluruh pasta gandum.Perubahan kecil boleh membuat perbezaan besar.
 • Elakkan karbohidrat ditapis atau mana-mana karbohidrat yang berwarna putih.
 • Ingat bahawa apabila anda mengambil dalam bijirin penuh, anda akan berasa kenyang untuk tempoh yang lebih lama yang menghapuskan keperluan anda untuk makanan ringan.
 1. Gula-gula getah

Gula-gula getah

Ini mungkin mengejutkan anda tetapi anda perlu ingat bahawa mengunyah gusi boleh menjadi sangat berkesan untuk menghilangkan lemak leher anda kerana ini boleh merangsang otot bukan sahaja di leher anda tetapi kawasan muka anda juga.

 • Anda boleh mengunyah gula-gula getah sekali sehari untuk tempoh masa yang panjang.
 • Anda mungkin perlu melakukan ini sehingga anda mula melihat keputusan.Ingat bahawa gula-gula getah sepanjang masa boleh mempunyai beberapa kesan negatif dan juga jadi apabila anda mula melihat beberapa keputusan;anda boleh berubah arah lagi untuk melakukannya.
 1. Neck Stretches

Anda mungkin tidak menjangkau leher anda untuk jangka masa yang lama. Ingat bahawa apabila anda meregangkan otot leher anda, anda akan membolehkan leher anda tumbuh dan menjadi lebih kuat pada akhirnya. Apabila anda meregangkan leher anda, anda boleh membentuk otot yang akan menghilangkan lemak.

 • Anda mungkin mahu untuk meregangkan leher anda terutamanya selepas bekerja untuk tempoh masa yang panjang.
 • Anda juga mungkin mahu untuk melakukan leher regangan sebelum anda memulakan senaman leher lain yang anda akan bekerja pada.
 • Menghulurkan leher anda apabila anda bangun pada waktu pagi.
 1. Hidrat

Adakah anda tahu bahawa pengambilan air yang berterusan boleh menjadi sangat berkesan bagi anda untuk menghilangkan lemak leher? Anda harus ingat bahawa apabila anda mempunyai cukup air dalam sistem anda, anda akan mempunyai kecenderungan untuk merasa kenyang sehingga anda tidak perlu makan terlalu banyak.

 • Anda dinasihatkan mengambil 8 - 10 gelas air setiap hari walaupun ini mungkin berubah dari semasa ke semasa.
 • Anda perlu mengambil 2 gelas air apabila anda bangun supaya anda berasa segar sepanjang hari.
 • Mengambil air juga akan membolehkan kulit anda kekal terhidrasi dan lebih elastik.
 1. Lean Protein

Terdapat pelbagai jenis protein yang anda boleh makan tetapi jenis yang terbaik adalah protein tanpa lemak.Anda boleh mendapatkan ini dari mengambil bahagian dalam tanpa lemak daging.Ingat bahawa ini boleh membantu anda menurunkan berat badan yang akhirnya boleh menghilangkan lemak leher.

 • Ingatlah bahawa apabila mengambil beberapa keping daging, keluarkan kesan lemak.
 • Apabila makan ayam, anda mungkin perlu membuang kulit untuk menyingkirkan lemak yang tidak diingini dan kolesterol.
 • Masak protein kurus dengan cara yang lebih sihat supaya mengelakkan menggoreng.
 1. Latihan kekuatan

Latihan kekuatan

Selain daripada latihan kardiovaskular, anda perlu ingat bahawa latihan kekuatan juga boleh membantu anda keluar banyak.Latihan kekuatan boleh membantu membina otot yang boleh membantu menghilangkan lemak yang berlebihan   yang anda mungkin ada dalam sistem anda.

 • Anda perlu melakukan latihan kekuatan selama 20 minit untuk setiap sesi. Anda tidak perlu melakukan ini setiap hari tetapi anda perlu konsisten.
 • Ingat untuk bekerja di pelbagai kumpulan teras otot dan tidak memberi tumpuan kepada leher anda bersendirian kerana ini mungkin tidak kelihatan begitu baik jika anda tidak bekerja di luar semua kumpulan otot anda.
 1. Krim Pengetatan Kulit

Anda harus ingat bahawa terdapat beberapa krim pengetatan kulit yang boleh anda beli di pasaran yang akan membolehkan kulit anda menjadi lebih tegap dan toner selepas menggunakan produk untuk jangka waktu tertentu.

 • Melakukan penyelidikan mengenai produk-produk mengetatkan kulit yang diketahui berkesan dalam menyingkirkan lebihan kulit dan lemak.
 • Cuba produk yang telah anda pilih untuk jangka waktu tertentu.
 • Memohon produk pada bahagian leher bersungguh-sungguh.Biasanya, anda digalakkan untuk memohon produk mengetatkan kulit sekali atau dua kali sehari.

Dengan perkara yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan lemak leher, masa akan datang apabila anda akan mempunyai leher yang lancar dan tegas yang anda akan bangga.