Bagaimana untuk menghilangkan topi muffin \u0026 lemak perut? Top muffin dikenali sebagai kutukan yang banyak orang tidak mahu mempunyai. Orang boleh langsing dan mereka juga boleh menjadi sedikit di sisi montel dan mereka boleh memilikinya. Berita buruknya adalah bahawa banyak orang ditakdirkan untuk memilikinya kerana faktor-faktor yang berbeza seperti makanan yang dimakan orang ditambah gaya hidup yang diterajui oleh orang sekarang.

Top muffin bukan sahaja diketahui sebagai lemak berlebihan, ia agak berbahaya untuk mempunyai lemak di sekitar abdomen kerana banyak keadaan diketahui berasal dari lemak yang terdapat di bahagian tengah. Secara amnya disyorkan bahawa orang harus mulai kehilangan berat badan dan menyingkirkan muffin atas cepat.

Sesetengah orang mungkin memilih untuk mendapatkan rawatan pembedahan atau bukan pembedahan untuk menghilangkan lemak berlebihan mereka. Walaupun ini diketahui berkesan dalam mengurangkan berat badan, orang harus ingat bahawa ia tidak akan berkesan dalam menyingkirkan masalah ini - punca utama memperoleh topi muffin. Sebelum meneruskan prosedur tersebut, orang harus mencerminkan sebab mengapa topi muffin diperolehi di tempat pertama.

Ia mungkin bukan untuk mendapatkan rawatan, anda lebih suka cara semula jadi yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan topi muffin anda.

Menghilangkan Muffin Top

10 Pemulihan Easy Home untuk menghilangkan Muffin Top Fast

 1. Mula Berjalan

Terdapat beberapa orang yang tidak suka berjalan terutama apabila terlalu panas atau terlalu sejuk untuk berjalan. Walaupun ia kelihatan agak sukar, berjalan boleh memberi banyak manfaat kepada orang ramai. Ia boleh membantu mengurangkan jumlah lemak yang boleh didapati di bahagian tengah dengan mudah.

 • Anda disyorkan untuk berjalan kira-kira 4 - 5 hari seminggu.
 • Apabila anda berjalan, anda perlu mengambil kira-kira 45 minit setiap hari.
 • Pastikan anda memakai memakai kaki yang betul supaya anda tidak mempunyai peluang untuk meneran kaki anda dalam proses.
 1. Makan dengan Pelan untuk menghilangkan Muffin Top \u0026 Belly Fat

Anda mungkin tidak memahami perkara ini dengan segera tetapi pada dasarnya, ia bermakna bahawa anda perlu untuk menangkis makan terganggu.Salah satu sebab mengapa anda cenderung untuk makan lebih banyak kerana anda membaca sesuatu atau anda sedang menonton televisyen.Apabila anda terganggu, anda makan lebih bahagian.Lebih sering daripada tidak, anda makan lebih dari yang seharusnya.

 • Menetapkan rancangan makanan untuk sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.
 • Jika anda merancang untuk makan makanan ringan, pastikan bahawa anda penyelidikan makanan ringan hak untuk makan.
 • Cuba untuk makan di atas meja makan sebanyak mungkin kerana ini boleh membantu anda makan kurang.
 1. Beri Perhatian kepada Bahagian Anda

Ini agak serupa dengan makan yang terganggu, kadang-kadang; anda mungkin tidak menyedari bahawa anda sudah makan terlalu banyak kerana terdapat banyak pilihan yang tersedia. Apa yang anda perlu ingat ialah apabila anda makan kerap, makanan kecil dan bukannya makan makanan yang besar, anda cenderung mengurangkan bahagian yang anda makan.

 • Memastikan bahawa anda akan makan bahagian-bahagian kecil kira-kira 5 kali sehari.
 • Termasuk banyak produk makanan sihat dalam diet anda.
 • Mengelakkan termasuk produk makanan goreng dan lemak untuk mengurangkan pengambilan kolesterol anda.
 1. Mempunyai Sendiri Rutin Senaman Workout Anda

Anda disyorkan untuk melakukan senaman di rumah tidak kira betapa sibuknya anda kerana ini dapat membantu metabolisme anda menjadi lebih cepat terutama jika anda sudah berumur dan metabolisme anda semakin perlahan.

 • Anda boleh mendapatkan rutin senaman dari Internet yang dijamin berkesan untuk menyingkirkan topi muffin.
 • Jika anda bekerja di gimnasium, anda mungkin ingin mendapatkan bantuan seorang jurulatih profesional untuk membimbing anda ke landasan yang betul.
 • Jika anda tidak mempunyai masa untuk bersenam di gimnasium, mengikuti rutin yang telah diberikan kepada anda dan melakukannya dengan bersungguh-sungguh di rumah.
 1. Memperbaiki postur anda untuk menghilangkan Muffin Top \u0026 Belly Fat

Banyak orang mendapati sukar untuk memperbaiki postur mereka kerana mereka telah digunakan untuk slouching mereka, postur kelihatan lembap setiap kali mereka duduk atau berdiri. Apabila anda memastikan postur anda baik, anda menguatkan bukan sahaja teras anda tetapi anda juga meningkatkan peredaran darah di seluruh tubuh anda.

 • Apabila anda sedang duduk, cuba duduk terus dari semasa ke semasa pada permulaan hingga waktu ketika anda sudah digunakan untuk postur baru ketika duduk.
 • Apabila berdiri, pastikan bahawa anda akan menyelaraskan leher, kepala dan bahu.Ini akan membantu anda mengawal postur anda lagi.
 1. Memantau pengambilan Lemak

Anda perlu mengakui bahawa produk makanan berlemak sangat hebat. Ini adalah salah satu sebab utama mengapa banyak orang suka mengambilnya kerana ia bagus. Terdapat pelbagai jenis lemak tetapi anda mungkin mengambil lemak tepu mono dan Trans lemak. Daripada kedua, lemak tepu mono lebih baik kerana tubuh memerlukan sedikit jumlahnya setiap hari.

 • Elakkan makan makanan goreng terutamanya yang digoreng dalam.
 • Elakkan daripada mengambil terlalu banyak gula-gula dan makanan ringan yang mengandungi Transfat.
 • Termasuk produk makanan yang kaya dengan mono tepu lemak seperti avocado dan teh hijau.
 1. Letakkan Lebih Serat dalam Diet Anda

Jika anda tidak pasti lagi tentang kesan-kesan baik serat, kini adalah masa yang anda akan belajar lebih lanjut mengenainya.Anda perlu ingat serat yang boleh membuat anda berasa kenyang jadi anda tidak perlu makan seberapa kerap yang anda mahu.Jangan ingat bahawa mengambil serat lebih walaupun bermakna penghadaman badan anda akan menjadi lebih perlahan yang bukan merupakan idea yang baik jika anda selalu makan.

 • Jangan ingat bahawa ia akan menjadi idea yang baik ke luar   serat semasa sarapan pagiatau semasa waktu makan tengah hari supaya dengan makan malam, metabolisme anda akan lebih cepat lagi.
 • Banyak pilihan yang boleh dipertimbangkan adalah brokoli, pucuk Brussel dan produk makanan lain.
 1. Makan Produk Makanan Kaya Protein untuk Menghapuskan Topi Muffin \u0026 Lemak Belly

Jika anda tidak pasti lagi mengapa anda memerlukan protein dalam diet anda, anda hanya perlu ingat bahawa protein dapat meningkatkan metabolisme tubuh dan dapat membiarkan kurang lemak menjadi tersimpan di bahagian tengah anda.

 • Sesetengah produk makanan kaya protein boleh didapati di daging tanpa lemak dan makanan laut.
 • Sekiranya anda vegetarian, anda boleh memilih untuk memakan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran.
 1. Elakkan Pengambilan Too Much Salt

Ia berkemungkinan bahawa banyak produk makanan yang anda makan mempunyai kandungan garam yang tinggi. Terdapat beberapa makanan yang akan membolehkan anda mengambil sodium sepanjang hari. Pastikan anda tidak melakukan ini dengan memasak makanan anda sendiri dan tidak meletakkan terlalu banyak garam apabila anda memasak. Jika anda merasakan bahawa anda telah mengambil banyak garam, anda boleh mengambil banyak air untuk membantu garam memerah keluar dari sistem.

 • Mencari resipi produk makanan rendah garam yang masih rasa baik.
 • Elakkan produk makanan yang anda perlu makan dengan roti atau nasi kerana ini cenderung untuk menjadi lebih masin daripada biasa.
 1. Tidur

Ini adalah perkara yang paling penting lagi anda mungkin lupa tentangnya. Apabila anda tidur, anda memberi peluang untuk memulihkan dan menghilangkan semua toksin yang telah anda peroleh sepanjang hari. Rancangan diet, latihan yang anda lakukan tidak akan banyak berfungsi jika anda tidak memberikan cukup masa untuk berehat. Tidur juga akan menghentikan pengeluaran kortisol yang menyebabkan anda makan lebih banyak.

 • Dapatkan sekurang-kurangnya 6 - 8 jam tidur walaupun waktu yang orang perlu belanjakan untuk tidur mungkin berbeza-beza dari seorang ke seorang yang lain.
 • Pastikan anda selesa supaya anda dapat tidur dengan betul.
 • Anda akan berasa lebih segar pada waktu pagi dan rasa lapar anda akan berkurang juga.

Berikut adalah beberapa cara yang anda boleh menghilangkan topi muffin anda. Lakukan semua ini dan manfaatkan hasilnya.